Opera VPN ( KHAS PENGGUNA 1B********T )

Assalamualaikum Hai semua , hari ini saya akan share satu apps yang mungkin ditunggu - tunggu oleh anda selaku pengguna internet di sekolah atau di mana - mana organisasi . Apps ini dinamakan sebagai Opera VPN . Apakah Opera VPN ? sememangnya anda sudah umum mengetahui browser opera dan juga vpn . VPN ini adalah dalam bahasa inggerisnya Virtual Private Network .. Selalunya orang menggunakan VPN ini untuk bypass kuota internet , bypass laman web yang disekat .


Jika anda sebelum ini menggunakan talian internet di organisasi yang menyekat laman web social atau pun yang lain , anda wajib menggunakan apps ini . Apps ini diberi percuma di apps store dan juga play store . Anda hanya muaturun di hp masing - masing , dan boleh trus on apps nih .. Anda akan dapati icon VPN kecil akan muncul diatas skrin hp anda jika pengguna ios , maksudnya vpn sudah diaktifkan .

Anda boleh terus menggunakannya dan melayari laman web yang disekat sebagai contoh facebook , instagram atau laman - laman web yang lain . Jika anda pengguna pc atau laptop , bolehlah memuaturun opera dev di link ini


Post a Comment

0 Comments